Gratis advies073-6133405

Branddetectie Bedrijfspand

Wij zijn als een van de weinige in Nederland een erkend branddetectiebedrijf en kunnen de totale brandbeveiliging realiseren voor uw bedrijf.

Brandveiligheid bedrijven

Een tijdige signalering van een beginnende brand is van onschatbaar belang. U wilt er niet aan denken dat de veiligheid van uw medewerkers, uw gasten en uzelf in gevaar komt of dat al uw bezittingen bij een brand verloren gaan. Er zijn zeer strenge regels en eisen gesteld aan de brandveiligheid van bedrijven en instellingen, deze zijn bepaald in de NEN2535-norm. Brandmeld- en/of ontruimingsinstallaties mogen enkel aangelegd en onderhouden worden door erkende branddetectiebedrijven.

Brandbeveiliging voor uw bedrijf of winkel

Door het installeren van een brandmeldinstallatie wordt u (of de brandweer) door een brandalarm op tijd gewaarschuwd wanneer er brand uitbreekt.

Brandmeldinstallatie

Bij het aanleggen van een brandmeldinstallatie voor uw winkel of bedrijfspand, moet eerst een programma van eisen (PvE) worden opgesteld. Ieder gebouw heeft een andere gebruiksfunctie, andere afmetingen en kenmerken en heeft dus een ander risico. In samenwerking met de eisende partij – dit kan zowel de verzekering, brandweer als de eigenaar zijn – moet er van ieder gebouw apart worden bekeken waar de installatie aan moet voldoen en dit wordt vastgelegd in het PvE. Als erkend branddetectiebedrijf kunnen wij dit voor u verzorgen en wij ontzorgen u in het gehele traject – van het contact met de brandweer tot aan het contact met de Gemeente of andere partijen.

Als het PvE goedgekeurd is, kan de brandmeldinstallatie worden aangelegd. Na installatie kunt u een NCP-certificaat ontvangen, dit is het kwaliteitsbewijs dat uw brandalarm is aangelegd door een erkend branddetectiebedrijf en aan alle wettelijke bepalingen voldoet. Na aanleg dient uw brandmeldsysteem jaarlijks onderhouden te worden. Als erkend onderhoudsbedrijf kunnen wij ook dit voor u verzorgen.

Doormelding van uw brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallaties worden rechtstreeks op de meldkamer van de brandweer aangesloten, indien dit zo in het PvE is ge√ęist. Wanneer dit geen eis is, kan uw brandmeldsysteem ook doormelden naar onze meldkamer voor storingen en/of brand.

Maandelijkse controle

Conform de regelgeving – NEN2654-10m – bent u verplicht om uw brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie maandelijks te controleren. Dit mag enkel uitgevoerd worden door een ‘opgeleid persoon’. Het is ook mogelijk om deze taak door ons te laten uitvoeren, wij nemen deze zorg graag uit handen. Lees meer over het uitbesteden van de beheerstaken.

Meer informatie?

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.